У Сенцова виявлено ураження внутрішніх органів – адвокат

Читать на русском
Голодування українського режисера Олега Сенцова не минуло безслідно, у нього виявили «органічні зміни серця, печінки і нирок», заявив його адвокат Дмитро Дінзе.

В українського режисера Олега Сенцова внаслідок голодування виявлено ураження внутрішніх органів.

Про це в ефірі «Эха Москвы» розповів його адвокат Дмитро Дінзе, передає Слово і Діло

За словами адвоката, голодування режисера не минуло безслідно, у нього виявили «органічні зміни серця, печінки і нирок».

«Здоров'я залишає бажати кращого, принаймні ті органічні зміни, які у нього були, можливо, пройдуть. Поки 100-відсоткових прогнозів дати ніхто не може щодо його здоров'я. Лікування триває, і коли закінчиться, невідомо», – сказав адвокат.

За його словами, Сенцов перебуває у тюремній лікарні на лікуванні і продовжує працювати над фільмом, постановка якого йде в Україні.

Раніше сестра режисера повідомляла, що у Олега Сенцова залишаються проблеми з нирками і печінкою після голодування.

Тим часом, Єврокомісар з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення ЄС Йоганнес Ган закликав Російську Федерацію відпустити українського режисера Олега Сенцова для отримання премії Сахарова.

Олег Сенцов в серпні 2015 року був засуджений в Росії до 20 років колонії за звинуваченням у «створенні терористичної угруповання» в окупованому Криму. Він відбуває покарання в колонії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі в місті Лабитнангі. 14 травня 2018 року українець оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів в РФ. Однак 5 жовтня Сенцов був змушений зупинити голодування у зв'язку з загрозою «насильницького годування».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: