Денисова спростувала ампутації у українських моряків

Читать на русском
Уже є домовленості щодо можливості телефонних розмов моряків з родичами. Також полоненим перерахували фінансову допомогу.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зв'язалася з українським консулом у Москві і дізналася, як почувають себе полонені моряки.

Як пише «Слово і Діло», на своїй сторінці у Facebook вона повідомила, що сьогодні консул відвідав чотирьох моряків (Дениса Гриценка, Романа Мокряка, Юрія Без'язичного і Богдана Головаша) в СІЗО «Лефортово», і ще трьох вночі в СІЗО «Матросская тишина».

Ердоган просить Путіна звільнити українських моряківПрезидент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що передав російському президенту Володимиру Путіну прохання звільнити українських моряків, які були захоплені в Керченській протоці.

«Зокрема, коли консул поцікавився у Дениса Гриценка його справами, він, як справжній капітан, у відповідь запитав - «Як почувають себе поранені хлопці?». Всі передавали рідним, щоб ті не хвилювалися», - написала Денісова.

Вона також розповіла, що вже є домовленості щодо можливості телефонних розмов моряків з родичами. Також полоненим перерахували фінансову допомогу в розмірі 74 долари на людину.

Стан здоров'я бійців, за словами консула, - задовільний. «Він також зазначив, що сьогодні вночі відвідав трьох поранених наших бійців у СІЗО «Матросская тишина». З його слів, їх стан здоров'я задовільний. У хлопців осколкові поранення, у жодного ампутацій немає - кістки і суглоби цілі», - зазначила омбудсмен.

Раніше радник командувача ВМС Вікторія Христенко розповіла, що одному з поранених ампутували пальці на руці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: