Важкі травми: у ВМС розповіли про поранення захоплених моряків

Читать на русском
У захоплених на Азові українських моряків, які перебувають у СІЗО Москви, важкі поранення ніг і ампутація пальців руки.

У військовополонених українських моряків, які перебувають у СІЗО Москви, важкі поранення ніг і ампутація пальців руки.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила радник командувача Військово-морських сил України Вікторія Христенко в ефірі телеканалу «Прямий» ввечері в четвер, 6 грудня.

Москалькова відвідала поранених українських моряківТетяна Москалькова повідомила, що відвідала трьох поранених українських моряків, які знаходяться в медичній частині СІЗО Матроська тиша.

«Троє моряків перебувають у «Матроській тиші». Ані відео, ані підтвердження про характер поранень офіційно не отримали наші консули, крім того, нібито поранених відвідала омбудсмен Москви. В одного з хлопців важке поранення ніг. Те, що він пересувається з милицями, ні про що нам не говорить, ми не бачимо його поранень і яку йому зробили операцію в ізоляторі. В одного з хлопців травматична ампутація пальців кисті», – розповіла Христенко.

За її словами, ця інформація отримана від волонтерів, які допомагали морякам під час перебування в Сімферопольському СІЗО.

Також Христенко закликала писати листи полоненим морякам, зазначивши, що вони мають бути російською мовою, не мати української символіки й не зачіпати політичних тем, інакше їх не пропустить тюремна цензура.

Раніше українських консулів допустили до трьох поранених українських моряків, які були захоплені російськими силовиками.

Також повідомлялося, що поранених українських моряків утримують у російському СІЗО «Матроська тиша» разом з іншими ув'язненими.

Нагадаємо, 25 листопада спецпризначенці РФ захопили три українських кораблі в Керченській протоці. В результаті атаки були затримані 24 українських моряки, шестеро з яких отримали поранення.

Пізніше всі вони опинилися під арештом за підозрою в незаконному перетині державного кордону Росії.

У РФ звинуватили українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходу вдо «закритої акваторії територіального моря РФ», назвавши дії України в районі Керченської протоки «провокаційними».

Київ і Москва обмінялися нотами протесту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: