Кривошея не надіслав депутатський запит щодо законності продажу лотерей у Києві

Читать на русском
Геннадій Кривошея направив замість запиту депутатське звернення. Згідно із законом, це не одне і те ж.

Народний депутат Геннадій Кривошея не виконав обіцянку про те, що фракція «Народного фронту» звернеться до мера Києва із запитом про законність продажу державних лотерей у столиці.

«Я зі своїми помічниками та іншими народними депутатами відвідав один із кіосків, який займається продажем державних лотерей. У результаті перевірки цього лотерейного кіоску було виявлено, що ліцензія на ведення діяльності в цій сфері закінчилася ще в березні 2014 року. Тому хотів би звернутися до мера Києва, протягом десяти днів провести перевірку й надати фракції «Народного фронту» результати перевірки. Про цю вимогу буде надісланий депутатський запит», – розповів Кривошея на початку 2015 року.

Кривошея заявлял, что НФ обратится к мэру Киева с запросом о законности продажи лотерейСлово і Діло

Станом на березень 2015-го запит меру Києва про законність продажу державних лотерей так і не був надісланий. Наприкінці 2016 року Кривошея повідомив, що надсилав із цього приводу депутатське звернення.

Відзначимо, що запит і звернення депутата, відповідно до закону України, не одне й те саме. Запит подається в письмовій формі голові Верховної Ради, який озвучує його на пленарному засіданні й передає до парламентського апарату. Звернення ж може бути взагалі проігнороване. З огляду на те, що було надіслане звернення, а не запит, обіцянку вважаємо невиконаною.

Нагадаємо, «Слово і Діло» вивчало, що народні депутати VIII скликання обіцяли з приводу запитів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: