Білецький не надіслав запит щодо умов життя дітей у таборах ромів

Читать на русском
Після демонтажу табору ромів у Голосіївському парку Києва нардеп Білецький мав намір надіслати депутатський запит про умови життя дітей у таборах. Але не зробив цього.
Андрій БілецькийСлово і Діло

Народний депутат України Андрій Білецький провалив обіцянку надіслати депутатський запит з приводу дотримання законодавства щодо дітей, які живуть у циганських таборах.

Таку обіцянку він дав 18 червня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Я вважаю, що все те виття, в прямому сенсі слова, яке підняла ліберальна громадськість, – це вкрай дешева, а головне, нещира історія, за яку хочеться отримувати пряники від соросівських фондів. Цих людей хвилює доля ромів? Так вона навіть мене, напевно, більше хвилює, тому що я надішлю, наприклад, зараз депутатський запит щодо дотримання всіх законів про дітей у цих таборах.

Там діти перебувають у скотських умовах. Вони не отримують взагалі жодної медичної допомоги, вони не навчаються в школі. Їх змушують – а це ж експлуатація дитини, кримінальна стаття – з п'яти-шести років жебракувати на вулицях. Ці діти вмирають масово. В тому числі там є діти, зовсім не схожі зовні на циган», – сказав Білецький, коментуючи ситуацію з демонтажем табору в Голосіївському парку Києва.

Нагадаємо, після демонтажу цього табору активістів «Нацкорпусу» звинуватили в погромах на національному ґрунті.

За три з половиною місяці Андрій Білецький так і не зареєстрував депутатського запиту щодо умов життя дітей у таборах ромів. Загалом, із початку 2018 року нардеп зареєстрував лише один запит, але він не стосується вищезгаданої теми.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Білецький дав 30 обіцянок, з яких 6 виконав, а 11 – провалив.

Нагадаємо, Білецький заявив, що деякі бійці «Нацдружин» ховатимуть обличчя під балаклавами, тому що приїхали з Криму та ОРДЛО, де залишилися їхні сім'ї.

Раніше ми повідомляли, що керівництво «Нацдружин» заявило, що при патрулюванні вулиць українських міст бійці матимуть при собі легальну зареєстровану зброю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: