Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кривошея заявив, що НФ звернеться до мера Києва із запитом щодо законності продажу державних лотерей у столиці

14 січня 2015 року народний депутат України Геннадій Кривошея заявив, що "Народний фронт" звернеться до мера Києва із запитом щодо законності продажу державних лотерей у столиці через те, що під час перевірки ряду точок продажу державних лотерей було виявлено багато порушень. За його словами, зокрема, такі точки продажу працюють у тимчасових спорудах, дозвіл на розміщення яких був відсутній. При цьому подібних споруд у місті нараховується близько 300 (відео:1:18).
Не виконано
Сказано 14 січня 2015 р.

Джерело

  • http://nfront.org.ua/usi-novini/1146-narodnij-front-zvernetsya-do-mera-kieva-iz-zapitom-shchodo-zakonnosti-prodazhu-derzhavnikh-loterej-u-stolitsi
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr42d?sklikannja=9&kod8011=15901
  • Лист народного депутата Геннадія Кривошеї від 12 грудня 2016 року
  • Звернення

Результат

Станом на 24 березня 2015 року народним депутатом України Геннадієм Кривошеєю не був направлений запит меру Києва щодо законності продажу державних лотерей у столиці.

Додамо, що 12 грудня 2016 року народний депутат Геннадій Кривошея в своєму листі №4/064-6/908 повідомив, що 23 січня минулого року ним та групою депутатів було направлено звернення до Київського міського голови з проханням провести перевірку діяльності операторів державних лотерей у місті Києві.

Варто зазначити, що відповідно до ЗУ «Про статус народного депутата», депутатське звернення - викладена в письмовій формі пропозиція депутата, звернена до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, керівників підприємств, установ і організацій, об'єднань громадян здійснити певні дії, дати офіційне роз'яснення чи викласти позицію з питань, віднесених до їх компетенції. В той же час, депутатський запит -вимога народного депутата, народних депутатів чи комітету Верховної Ради України, яка заявляється на сесії Верховної Ради України до Президента України, до органів Верховної Ради України, до Кабінету Міністрів України, до керівників інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також до керівників підприємств, установ і організацій, розташованих на території України, незалежно від їх підпорядкування і форм власності, дати офіційну відповідь з питань, віднесених до їх компетенції.

ВИСНОВОК: депутат не направив запит голові Київської міської державної адміністрації Віталію Кличку щодо законності продажу державних лотерей.