Денісова просить у ФСБ дозволу на відвідування моряків

Читать на русском
Уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до директора ФСБ Росії Олександра Бортнікова з проханням надати можливість відвідати українських моряків.

Уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до директора ФСБ Росії Олександра Бортнікова з проханням надати можливість відвідати українських моряків.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Денісової у Facebook.

Російські адвокати захищатимуть полонених українських моряківПонад 50 російських адвокатів готові захищати українських моряків, затриманих Росією після нападу в Чорному морі.

Як зазначається, українським законодавством на омбудсмена покладається здійснення парламентського контролю за додержанням конституційних прав і свобод громадян України, незалежно від їхнього місця перебування.

«З урахуванням зазначеного і враховуючи численні звернення сімей військовослужбовців, які надійшли на мою адресу, щодо долі полонених, стану їхнього здоров'я та умов утримання, прошу Вас надати мені можливість найближчим часом відвідати українських моряків у місцях їх утримання», - йдеться у тексті звернення.

Крім того, аналогічне звернення Денісова направила на ім'я Уповноваженого з прав людини Російської Федерації Тетяни Москалькової.

Нагадаємо, Україна направила російській стороні запит щодо можливості візиту консула до незаконно утримуваних у РФ українських моряків.

Раніше повідомлялося, що за словами Денісової, статус українських моряків як військовополонених передбачає «особливу» модель звільнення. Зокрема, їх не можна обмінювати на злочинців.

Також відомо, що в московському СІЗО-2 «Лефортово» до кожного українського моряка підселять по одному ув'язненому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: