Російські адвокати захищатимуть полонених українських моряків

Читать на русском
Понад 50 російських адвокатів готові захищати українських моряків, затриманих Росією після нападу в Чорному морі.

Понад 50 російських адвокатів готові захищати українських моряків, затриманих Росією після нападу в Чорному морі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє російська «Новая газета» з посиланням на адвоката Миколу Полозова, який координує захист українців.

Частину українських полонених моряків мають намір перевести до «Лефортово» – КлімкінГолова МЗС України додав, що всі полонені моряки, відповідно до міжнародного гуманітарного права, а, за його словами, тут має застосовуватися саме Женевська конвенція, є військовополоненими.

За його словами, сформовано список із адвокатів, які побажали приєднатися до справи.

«Захищати українських військовополонених висловили бажання понад 50 адвокатів, серед них є кримські, московські, представники адвокатських об'єднань та окремі адвокати. Завтра я привезу список до Києва, де він буде розглянутий міжвідомчою групою і буде ухвалене рішення», – пояснив Полозов.

Адвокат також зазначив, що Федеральна служба безпеки досі не відреагувала на заяву з проханням назвати слідчого у справі.

Через це Полозов не зміг у понеділок потрапити до свого підзахисного з числа українських військових, яких утримують в московському СІЗО «Лефортово.

Як повідомлялося, 25 листопада в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ брали на таран і відкривали вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

Зрештою, росіяни захопили 2 українських катери, 1 буксир і 24 українця.

Україна визнала їх військовополоненими і вимагає негайно відпустити.

Пізніше окупанти у Криму арештували усіх моряків та співробітників СБУ, які були на борту.

27 листопада журналіст опублікував імена всіх українських військовополонених. Їм висунули звинувачення в порушенні кордону.

26 листопада через збройний напад російських прикордонників на українських військових в Керченській протоці Верховна Рада затвердила указ президента Петра Порошенка про введення в 10 областях України воєнного стану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: