СБУ викрила схему міжнародного наркобізнесу

Читать на русском
Наркотики планували переправити до України з однієї з країн Центральної Америки через Іспанію поштою.

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Цивільною гвардією Іспанії попередили контрабанду в Україну майже п’яти кілограмів кокаїну.

Про це повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на прес-службу СБУ.

Наркотики переправляли через Іспанію з Центральної Америки за допомогою міжнародних поштових перевезень. Під час спільної операції було зафіксовано, що у чотирьох відправленнях з електроприладами в Іспанію була направлена партія кокаїну для подальшого переправлення в Україну.

Наркотик в Києві мали отримати двоє людей, які не здогадувались про вміст вантажу. Правоохоронцям вдалось встановити особу організатора наркобізнесу.

Наразі за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України. Правоохоронці очікують докази з іспанської сторони та призначення відповідних експертиз. За їхніми результатами буде вирішене питання щодо пред’явлення підозри всім фігурантам справи.

Нагадаємо, у Запорізькій області у чоловіка вилучили наркотики на понад 1 млн гривень. У затриманого вилучили 300 зіп-пакетів з метамфетаміном загальною вагою близько 600 г, 216 полімерних упаковок, в яких міститься по чотири пластикові ампули з концентратом опію ацетильованого, а також пістолет.

Також на Буковині поліція вилучила наркотики на 10 мільйонів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: