Прокуратура викрила офіцерів поліції на хабарі в $50 тисяч – фото

Читать на русском

Військова прокуратура задокументувала вимагання та отримання хабара співробітниками столичної поліції.

Військова прокуратура Київського гарнізону викрила на вимаганні та отриманні офіцерами поліції неправомірної вигоди в розмірі 50 тисяч доларів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.

За інформацією правоохоронців, організатором групи був оперуповноважений відділу викриття правопорушень у сфері легального обігу наркотиків Управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в місті Києві.

«22 жовтня військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України задокументувала факт вимагання та отримання офіцерами поліції неправомірної вигоди у розмірі 50 тисяч доларів. Установлено, що організатор злочинної групи «перевертнів в погонах», оперуповноважений відділу викриття правопорушень у сфері легального обігу наркотиків Управління протидії наркозлочинності ГУ НП у Києві, капітан поліції М. висунув громадянину України вимогу про передачу йому грошових коштів в розмірі 50 тисяч доларів», – зазначає речник ГПУ Андрій Лисенко.

Як вказують у Генпрокуратурі, організатор за $50 тисяч обіцяв не реєструвати щодо вказаного громадянина додатковий епізод за ст. 306 КК України (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів) та не ініціювати питання про обрання відносно нього запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Також організатор долучив до групи ще двох офіцерів поліції, які входили до складу групи слідчих та мали повноваження на ухвалення процесуальних рішень у кримінальному провадженні щодо зазначеного громадянина.

«Після отримання вказаної суми обох учасників злочинної групи – капітана поліції, старшого слідчого слідчого відділу та лейтенанта, слідчого відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Подільського управління поліції ГУ НП у Києві затримано за оперативного супроводження співробітників Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області. Грошові кошти в затриманих вилучено», – підкреслили в ГПУ.

Нагадаємо, у Рівненській області викрили цех з переробки бурштину. Раніше поліція викрила посадових осіб у фальсифікації результатів ЗНО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: