У Київській області викрили викрадачів VIP-автомобілів

Читать на русском
У Київській області правоохоронці знешкодили організоване злочинне угруповання викрадачів VIP-автомобілів в складі 3 чоловік.

У Київській області правоохоронці знешкодили організоване злочинне угруповання викрадачів VIP-автомобілів в складі 3 чоловік.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Київської області в понеділок, 5 листопада, пише «Слово і Діло».

Викрадення авто в Україні: оприлюднена статистика за 2018 рікУ 2018 році в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року зареєстроване вдвічі менше викрадень.

Учасники злочинної групи, будучи безробітними і неодноразово судимими за аналогічні злочини, протягом 2018 року займалися викраденням елітних автомобілів, із подальшим перебиттям номерів кузова і двигуна, з метою їхнього подальшої реалізації.

На рахунку організованої групи більше 10 епізодів незаконного заволодіння транспортними засобами. При цьому, ділки використовували пристрої для заглушування GPS і GSM сигналів, GPS трекер, спеціальну техніку для зчитування кодів автомобілів.

У ході проведення спецоперації, з метою запобігання продажу автомобіля Lexus LX 570, яким зловмисники заволоділи напередодні і перегнали його на територію домоволодіння одного із учасників групи, під час затримання фігуранти організованої групи намагалися втекти від правоохоронців у Черкаській області. В результаті чого водій автомобіля не впорався з керуванням, виїхавши на узбіччя, допустив перекидання зазначеного автомобіля.

За результатами проведення десяти санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів правоохоронцями було виявлено та вилучено автомобілі Lexus LX 500, Mitsubishi L200 і Mercedes SL55, спеціальні пристрої для сканування і автозапуску двигуна автомобіля, пристрої для придушення GPS і GSM сигналів, пристрої для пошуку «маячків», прилади для зміни ідентифікаційних даних транспортних засобів, заготовки для технічних паспортів та голографічні захисні елементи для техпаспортів, автомобільних номерних знаків та інші допоміжні засоби, ключі від автомобілів різних марок, ломи, балаклави, рації, бойові гранати РГД-5, зброю (АКСУ з глушником, пневматичний пістолет) і боєприпаси до неї, наркотичні засоби.

Учасники злочинного угруповання затримані в порядку ст. 208 КПК України та їм було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 289, ч. 1 ст. 263 КК України. Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді утримання під вартою.

Раніше в Нацполіції розповіли, які машини викрадають найчастіше.

Також нагадаємо, в Одесі затримали банду, яка викрадають елітні авто.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: