ВРП відсторонила викритого НАБУ суддю з Київської області

Читать на русском
Вища рада правосуддя задовольнив клопотання керівника Генпрокуратури про тимчасове відсторонення судді.
Вища рада правосуддя

Вища рада правосуддя відсторонив від правосуддя до 23 жовтня суддю Рокитнянського районного суду Київської області Леоніда Нечепоренка.

Таке рішення ухвалила ВРП сьогодні, 4 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи НАБУ спільно з працівниками Національної поліції під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили на отриманні хабара у 8 тисяч гривень суддю Нечепоренка. За версією слідства, підозрюваний висловив бажання отримати неправомірну вигоду на непритягнення до адміністративної відповідальності громадянина Царенка.

«Клопотання генерального прокурора Юрія Луценка про тимчасове відсторонення судді Рокитнянського районного суду Київської області Леоніда Нечепоренка в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності – задовольнити частково», – заявив голова ВРП Ігор Бенедисюк.

Зазначимо, на засіданні ВРП прокурор САП Денис Демків зачитав розсекречені матеріали негласних слідчих (розшукових) дій. На цих записах суддя Нечепоренко розповідав, за яку суму готовий не притягувати до відповідальності громадянина Царенка. Також підозрюваний розповів обвинуваченому Царенку, яку заяву йому необхідно заповнити, щоб його не притягнули до відповідальності.

Нагадаємо, ВРП зробила перерву в засіданні з розгляду питання відсторонення від правосуддя судді Нечепоренка.

Раніше Вища рада правосуддя призначила на 4 вересня розгляд цього питання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: