Гройсман пропонує змінити Конституцію заради місцевого самоврядування

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман оголосив про створення робочої групи з оновлення концепції місцевого самоврядування.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціював зміни до Конституції щодо місцевого самоврядування.

Про це він заявив під час пленарного засідання уряду, пише «Слово і Діло».

Гройсман хоче більше повноважень: чи потрібно розширювати права прем'єра та що врахуватиПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман внесе до Верховної Ради законопроект про зміни до закону про посилення повноважень прем'єр-міністра.

«Створив робочу групу з експертів і чиновників, щоб оновити концепцію місцевого самоврядування та план дій 2014 року. Треба внести зміни до Конституції, які визначать повноваження та відповідальність місцевого самоврядування», – заявив Гройсман.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №7266-1 «Про внесення змін до закону «Про регулювання містобудівної діяльності» (про передачу, припинення або тимчасове зупинення повноважень органів державного архітектурно-будівельного контролю).

Верховна Рада також підтримала за основу в першому читанні законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України про незворотність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію. 311 парламентарів проголосували за ухвалення документа. Зокрема, законопроектом передбачається абзац п'ятий преамбули після слів «громадянської злагоди на землі України» доповнити словами «та підтверджуючи європейську ідентичність українського народу та незворотність європейського та євроатлантичного курсу України».

Раніше Гройсман розповів про закріплення в Конституції права громад на об'єднання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: