Хто з політиків наобіцяв більше за всіх у листопаді

Читать на русском

Беззаперечним лідером за кількістю обіцянок в листопаді став прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який дав 18 нових запевнень. Завсідником нашого рейтингу є мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, який розщедрився на 11 обіцянок минулого місяця. Лідер «радикалів» Олег Ляшко став найбільш плідним на обіцянки серед нардепів, додавши ще 9 обіцянок до вже наявних. Відзначимо, що він увійшов до трійки депутатів, які за чотири роки роботи Верховної Ради дали найбільше обіцянок. Серед голів облдержадміністрацій у листопаді відзначився Костянтин Бриль, давши 7 обіцянок протягом місяця.

Гройсман запевнив, що через 30 днів не буде підстав для продовження воєнного стану: «Я глибоко переконаний, що через 30 днів ми матимемо всі підстави не продовжувати рішення про воєнний стан. І все буде нормально, але ми також розуміємо, що маємо бути готові відбити агресію нашого ворога, який ще донедавна був нашим сусідом».

Також прем'єр заявив про подальші плани зі створення кардіоцентрів в Україні.

«У 2019 році плануємо створити ще 13 кардіоцентрів – загалом 40 за 3 роки», – написав він у Twitter.

Ще Гройсман пообіцяв ініціювати відставку деяких мерів за зрив опалювального сезон, а також анонсував із 1 січня 2019 року перерахунок пенсій військовим пенсіонерам.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків пообіцяв, що вартість проїзду в приватному транспорті не буде піднята до березня 2019 року. «Важке питання, дискусійне. До березня місяця точно в приватному транспорті не буде піднята, а в комунальному, можливо, буде підняття із січня, але ми ще не ухвалили рішення», – повідомив він.

Неординарну обіцянку, що не стосується повноважень народного депутата, дав Олег Ляшко, запевнивши, що поверне й перепоховає прах Олександра Довженка в Україні. На своїй сторінці в Facebook депутат зазначив: «Для мене справа честі – повернути в Україну прах Довженка й перепоховати в його рідній Сосниці на Чернігівщині, як геній кіно сам мріяв. Я це зроблю. І біля могили я посаджу яблуню».

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко запевнив, що за його президентства він поверне всі борги, та більше жодного кредиту не візьмеСказано 15 листопада 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Також Ляшко пообіцяв, що після президентських виборів першим законом, який він внесе, буде закон про відновлення престижу праці шахтарів. А ще головний «радикал» країни запевнив, що за його президентства він поверне всі борги й більше жодного кредиту не візьме: «Президент Ляшко буде першим, який віддасть всі кредити і більше позичати не буде», – пообіцяв він на одному з телеефірів.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль узяв на себе непосильну задачу, пообіцявши протягом трьох років забезпечити місцями в дитсадках усіх малюків області.

«За наступні три роки планується повністю ліквідувати брак місць у дитячих садках», – заявив він на раді регіонального розвитку.

Ще Бриль обіцяє придбати 80 автомобілів типу В і 8 автомобілів типу С для служби екстреної медичної допомоги. Голова Запорізької ОДА взявся з наступного року ввести в експлуатацію новий сучасний пасажирський термінал, який зараз будується в міжнародному аеропорту «Запоріжжя».

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми писали, хто з політиків наобіцяв більше за всіх у жовтні.

Також ми писали, хто з нардепів найбільше наобіцяв за чотири роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: