Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман запевнив, що у 2018 році буде завершено переговори щодо створення зони вільної торгівлі з Туреччиною

15 листопада 2018 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що у 2018 році буде завершено переговори щодо створення зони вільної торгівлі з Туреччиною.
Не виконано
Сказано 15 листопада 2018 р.

Джерело

  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2580214-cogoric-nasa-agroprodukcia-zmoze-vijti-na-rinki-tureccini-ta-izrailu-grojsman.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=kD12ITRp2c4&feature=youtu.be&t=3066

Результат

23 січня 2019 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав віце-прем'єр-міністра Кубіва завершити переговори щодо укладання договору про зону вільної торгівлі з Туреччиною у 2019 році. «І окремо хотів би сказати, що, Степан Іванович, нове завдання, чи нове старе задання, завершуйте в цьому році, якомога швидше перемовини з Туреччиною. Ми вже теж там практично на фіналізації. Коли під час робочої поїздки, моєї і поїздок президента, це питання постійно порушується, і начебто в нас політична домовленість вже є. І зараз технічно треба допрацювати до цього питання», – сказав прем'єр-міністр Гройсман (відео 51:06).

Як зазначив Кубів, більше ніж 21 тисяча позицій сторони погодили, залишилося погодити 1200 позицій. «Про те, що ви сказали по Туреччині, хочу сказати, що більше двадцять однієї тисячі позицій є погоджено. Лишилося тисячу двісті позицій, які ми повинні погодити. Це дуже чутливий ринок для пріоритетної експортної стратегії України», – повідомив віце-прем'єр-міністр Кубів.

ВИСНОВОК: враховуючи те, що у 2018 році переговори щодо створення зони вільної торгівлі з Туреччиною не було завершено, обіцянка отримує статус «не виконано».