У РФ назвали дату нових газових переговорів

Читать на русском
Переговори перенесли на другу половину січня на прохання Єврокомісії, стверджують у російському Міненергетики.

Дата чергових тристоронніх консультацій між Росією, Україною і Єврокомісією щодо транзиту російського газу через українську територію після 2019 року перенесена з грудня на другу половину січня наступного року на прохання Брюсселя.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав міністр енергетики РФ Олександр Новак, повідомляє Інтерфакс у четвер, 6 грудня.

Німеччина наполягає на збереженні транзиту газу через УкраїнуНімеччина наполягає на наданні гарантій збереження транзиту газу через територію України після будівництва Північного потоку-2.

«Вчора ми говорили з єврокомісаром (Марошем. - ред.) Шефчовичем. За його пропозицією зустріч перенесена на січень місяць. Планувалося зустрітися 11 грудня. Зараз від Єврокомісії пролунала пропозиція перенести зустріч на другу половину січня. До цього буде експертна зустріч. У грудні поки не буде зустрічі», - заявив Новак.

Відзначається, що останнім часом намітилася активізація контактів представників Росії і України з європейськими політиками з газової тематики.

Наприкінці листопада міністр енергетики РФ Олександр Новак по телефону обговорив з міністром економіки і енергетики ФРН Петером Альтмаєром «подальші перспективи транзиту російського газу через територію України».

На початку грудня глава Газпрому Олексій Міллер обговорював з послом Євросоюзу в РФ Маркусом Едерером проект Північний потік-2.

У минулу середу в Брюсселі з віце-президентом ЄК Марошем Шефчовичем зустрічався глава МЗС України Павло Клімкін. Під час цієї поїздки український міністр назвав «кращу санкцію» проти Росії.

Раніше глава Нафтогазу Андрій Коболєв описав нову модель транзиту газу з Росії. За його словами, Газпром може не підписувати довгостроковий контракт по транзиту газу, а може замовляти послуги на певний термін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: