У «Нафтогазі» розповіли про нову модель транзиту газу з Росії

Читать на русском
Газпром може не підписувати довгостроковий контракт щодо транзиту газу, а замовляти послуги на певний термін.

Газпром може відмовитися підписувати довгостроковий контракт на транзит через ГТС України з початком роботи на загальних умовах, бронюючи потужності на певний термін.

Як пише «Слово і Діло»,про це сказав голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв, передає «Інтерфакс-Україна».

Німеччина наполягає на збереженні транзиту газу через УкраїнуНімеччина наполягає на наданні гарантій збереження транзиту газу через територію України після будівництва Північного потоку-2.

«Газпром» може в принципі не підписувати контракт з українською стороною. Наприкінці 2019 року «Газпром» може прийти до українського оператора ГТС, який на той момент повинен бути повністю підготовлений до відокремлення від групи «Нафтогаз», і просто замовити послуги, як це зараз роблять інші шиппери», - сказав він.

«Це буде означити, що він буде оплачувати той же тариф, який оплачують всі інші на загальних умовах. Він може забронювати обсяг транзиту газу, наприклад, на 2020 рік, або на півроку, або на місяць, скориставшись таким механізмом», – пояснив голова НАК.

Коболєв висловив думку, що «Газпром» затягує переговори з «Нафтогазом» щодо підписання контракту на транзит газу через майбутні президентські вибори в країні.

Зазначимо, з 2019 року Україна планує вдвічі знизити тарифи на транзит газу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: