Україна вдвічі знизить тарифи на транзит газу

Читать на русском
Новий тариф дозволить підвищити конкурентоспроможність української газотранспортної системи, упевнені в НКРЕКП.

Нацкомісія з питань регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) на засіданні у вівторок, 27 листопада, схвалила проект постанови про зменшення вдвічі тарифів на послуги транспортування газу для точок входу і точок виходу.

Про це повідомила глава НКРЕКП Оксана Кривенко у Facebook,пише «Слово і Діло».

«Сьогодні схвалили проект постанови НКРЕКП, який передбачає зменшення більш ніж удвічі тарифів на послуги транспортування газу для точок входу і точок виходу. Новий тариф дозволить підвищити конкурентоспроможність ГТС, відкрити нові можливості для газовидобувників і одночасно покрити всі операційні витрати оператора газотранспортної системи і забезпечити достатній рівень прибутку для капітальних інвестицій», - зазначила Кривенко.

Глава НКРЕКП додала, що таке рішення є важливим продовженням державної політики в плані зміцнення енергетичної безпеки України «з урахуванням всіх викликів, які зараз стоять перед нашою державою».

Відзначимо, тарифи на послуги з транспортування газу для всіх транскордонних точок входу в ГТС планується знизити в 2,1 разу - з $12,47 до $6,04 за 1 тис. куб. м на добу (без ПДВ).

Тарифи для точок виходу будуть знижені в 1,5-2,1 разу.

НКРЕКП також має намір знизити тарифи УТГ на точку входу в ГТС для видобувних підприємств в 3,3 разу - з 296,8 грн до 89,02 грн за 1 тис. куб. м на добу (без ПДВ).

Проект буде затверджений після громадських обговорень у грудні.

Раніше повідомлялося, що українська газотранспортна система оцінюється, приблизно, в 14 мільярдів доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: