«Нафтогаз» зарахував газпромівську переплату за транзит у рахунок боргу

Читать на русском
Нафтогаз зарахував на погашення пені 18,3 мільйона доларів переплати за послуги транзиту, що були надані у серпні-вересні поточного року.

НАК «Нафтогаз України» надіслала ПАТ «Газпром» заяву про зарахування переплат за транзит газу в жовтні на суму 3,8 мільйона доларів у рахунок погашення пені, що нараховується на заборгованість російського монополіста згідно з арбітражним рішенням за транзитним контрактом.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз».

У «Нафтогазі» озвучили нові цифри про стягнення пені з «Газпрому»НАК Нафтогаз переплати російського Газпрому за транзит газу зараховує в рахунок погашення пені за рішенням арбітражу.

Раніше «Нафтогаз» зарахував на погашення пені 18,3 мільйона доларів переплати за послуги транзиту, що були надані в серпні-вересні поточного року. Таким чином, загальна сума зарахувань за останні три місяці перевищила 22 мільйони доларів.

З огляду на те, що «Газпром» відмовляється виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, «Нафтогаз» і надалі зараховуватиме суми переплат за транзит газу на погашення пені, що нараховується на основний борг «Газпрому» згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу. 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» щодо компенсації за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту.

За рішенням Стокгольмського арбітражу, «Нафтогаз» домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі «Газпром» має сплатити 2,56 мільярда доларів на користь «Нафтогазу».

Нагадаємо, «Нафтогаз» готовий виділити гроші на монетизацію субсидій.

Як стало відомо, ціна газу для промисловості зросла.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: