У Білорусі прокоментували захоплення українських кораблів

Читать на русском
Міністр закордонних справ Володимир Макей в четвер, 29 листопада, висловив позицію Білорусі з приводу конфлікту в Керченській протоці.

Міністр закордонних справ Володимир Макей в четвер, 29 листопада, висловив позицію Білорусі з приводу конфлікту в Керченській протоці.

Про це повідомляє БЕЛТА, передає «Слово і Діло».

НАТО закликали розмістити кораблі на Азові. На кого розраховувати Україні?Президент України закликав країни НАТО відправити військові кораблі до Азовського моря для безпеки регіону. Чи може Україна розраховувати на допомогу Альянсу, знають експерти.

За його словами, ситуація поступово сповзає до «прірви великого конфлікту».

«Ми, звичайно, хотіли б, щоб не було зроблено ніяких кроків, які привели б до подальшого зростання напруженості в нашому регіоні. Тому що це здатне вплинути не тільки на регіональну, а й на міжнародну безпеку в цілому. Ми переконані, що сторони конфлікту розуміють свою відповідальність за ситуацію в регіоні, за регіональну безпеку», - заявив глава білоруського зовнішньополітичного відомства.

Макей підкреслив, що «емоційні заяви, які звучать із боку зовнішніх гравців», в кінцевому підсумку приведуть лише до подальшого зростання напруженості.

«Ми завжди говорили про те, і це неодноразово підкреслював глава білоруської держави, що Білорусь готова внести свій внесок, якщо це буде прийнятно відповідним політичним гравцям, у врегулювання ситуації і розрядку тієї напруженості, яка сьогодні, на жаль, присутня в нашому регіоні», - сказав Володимир Макей.

Він зазначив, що в Білорусі відстежують заяви, які були зроблені обома сторонами, але прямих контактів не було.

«Звичайно, нам важливо було б отримати і від одного, і від іншого боку об'єктивну інформацію для того, щоб мати свій реальний аналіз ситуації, пов'язаної з цим інцидентом», - додав міністр.

Увечері 25 листопада біля Керченського моста спецназ РФ захопив три українські кораблі. В результаті було поранено шістьох українських військовослужбовців.

Також з'ясувалося, хто стане посередником між Україною і РФ щодо Керченської протоки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: