Голова Пентагону прокоментував агресію РФ у Керченській протоці

Читать на русском
Меттіс додав, що про ескалацію в Керченській протоці також свідчить нехтування та порушення росіянами договору 2003 року.

Голова Пентагону Джеймс Меттіс, виступаючи на Форумі національної оборони ім. Рейгана в Каліфорнії, прокоментував агресію Росії в Азовському морі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

Азовська криза: чи зможе Туреччина бути посередникомТуреччина готова взяти на себе роль посередника для врегулювання інциденту в Керченській протоці. Чим може допомогти Анкара?

Він зазначив, що Путін порушив договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

«Як зазначив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, Сполучені Штати повністю виконують свої зобов'язання. В Європі немає нових ракет США, але є нові російські ракети. Договір, який поважає тільки одна сторона, не може бути ефективним і не захистить нас. Тому ми відновимо наші зусилля з контролю над озброєнням, але справа за Росією», - сказав він.

Меттіс додав, що про ескалацію в Керченській протоці також свідчить нехтування та порушення росіянами договору 2003 року.

«Про це також свідчить нахабне нехтування та порушення росіянами договору 2003 року з Україною, що дозволило російським і українським кораблям вільно проходити через Керченську протоку, цей договір був нахабно порушений в минулі вихідні», - сказав він.

Раніше в АП прокоментували заяву Путіна про інцидент в Азовському морі.

Також нагадаємо, ФСБ обшукала захоплені в Азовському морі українські судна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: