МЗС скликає підписантів Будапештського меморандуму

Читать на русском
У МЗС підкреслили, що тільки дієві кроки стануть запорукою відновлення довіри до Будапештського меморандуму.

Міністерство закордонних справ України закликає країни-учасниці Будапештського меморандуму провести термінові консультації.

Про це в середу, 5 грудня, повідомляє прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

Альтернатива Будапештському меморандуму: чим Україні замінити ядерну зброюВ умовах війни Україні просто необхідна стратегія безпеки, але далі розмов справа не доходить. Чи є альтернатива Будапештському меморандуму, розповіли експерти.

Відзначається, що відповідне звернення до США, Великобританії та Росії було відправлено 27 листопада, після того, як РФ захопила кораблі ВМС України в Чорному морі.

«27 листопада 2018 року Міністерство закордонних справ України, на підставі пункту 6 Меморандуму, звернулося до держав-підписантів Будапештського меморандуму з вимогою проведення термінових консультацій з метою забезпечення повного дотримання зобов'язань і негайного припинення агресії РФ проти України», - повідомили в прес-службі відомства.

У МЗС підкреслили, що тільки дієві кроки стануть запорукою відновлення довіри до Будапештського меморандуму.

Будапештський меморандум був підписаний 5 грудня 1994 року між Україною, США, Росією і Великобританією. США, РФ і Великобританія зобов'язалися утримуватися від загрози силою або застосування сили проти територіальної цілісності або політичної незалежності України в обмін на відмову від ядерної зброї.

Нагадаємо, 25 листопада біля Керченського мосту спецназ РФ захопив три українські кораблі. У результаті було поранено шістьох українських військовослужбовців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: