Україна так і не підписала надійний договір замість Будапештського меморандуму, як обіцяв Порошенко

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко провалив обіцянку підписати новий міжнародний договір замість Будапештського меморандуму.
Петро ПорошенкоСлово і Діло

Президент України Петро Порошенко не виконав обіцянку замість Будапештського меморандуму підписати новий міжнародний договір, який би забезпечував мир, безпеку та військову підтримку для нашої країни в разі потреби.

Таку обіцянку він дав 7 червня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Я використаю весь свій дипломатичний досвід, щоб забезпечити підписання міжнародного договору, який би прийшов на зміну Будапештському меморандуму. Такий договір має дати прямі й надійні гарантії миру та безпеки, аж до військової підтримки в разі загрози територіальній цілісності. Будь-який агресор на кордоні України має згадати Євангельську мудрість: «Хто з мечем прийде, той від меча й загине», – заявив Порошенко під час урочистого засідання Верховної Ради.

Згідно з листом Міністерства закордонних справ України від 26 лютого 2016 року, розробка та підписання міжнародного договору, який би замінив Будапештський меморандум, поки не планується.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

Протягом останніх чотирьох років перебування на посаді президента України Петру Порошенку не вдалося забезпечити підписання міжнародного договору, який би прийшов на зміну Будапештському меморандуму.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Петро Порошенко дав 278 обіцянок, з яких 113 виконав, а 78 – провалив.

Чи задоволені українці роботою президента, читайте в нашому дослідженні.

Також ми писали, що в 2016 році Петро Порошенко виконав кожну п'яту свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: