У НАТО вважають, що РФ використовує Крим, щоб узяти під контроль Азовське море

Читать на русском
Росія намагається взяти під контроль Азовське море, використовуючи незаконно анексований Крим.

Росія намагається взяти під контроль Азовське море, використовуючи незаконно анексований Крим.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після міністерської зустрічі альянсу у Брюсселі за участі глав МЗС України і Грузії.

Порошенко вимагає збільшити військову присутність союзників в Чорному моріПетро Порошенко в інтерв’ю німецькому Funke Media Group заявив, що Україні потрібна збільшена військово-морська присутність Німеччини та союзників у Чорному морі.

«Чотири роки тому Росія незаконно анексувала Крим. Тепер Росія намагається використати Крим для розширення свого впливу і контролювати Азовське море», - сказав Столтенберг.

Він підкреслив, що НАТО ніколи не визнавало і не визнає анексії Криму і підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

«Росія повинна забезпечити свободу навігації і дозволити безперешкодний доступ до українських портів», - додав генсек.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України, зокрема один із російських кораблів протаранив український рейдовий буксир «Яни Капу» під час переходу групи українських суден з Одеси до Маріуполя.

Про намір здійснювати перехід заздалегідь поінформували відповідно до міжнародних норм з метою гарантування безпеки судноплавства.

Російська сторона звинуватила українські кораблі в «перетині державного кордону РФ» та в небезпечних маневрах.

Як повідомлялось, Україна запровадила воєнний стан у 10 областях, розташованих уздовж російського кордону, придністровської ділянки молдовського кордону (Вінницька область) та на узбережжі Чорного й Азовського морів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: