Україна відновила відправку зерна через порти на Азові

Читать на русском
Перевалка вантажів портами Бердянськ і Маріуполь уже склала 37,2 млн тонн, що практично дорівнює минулорічному показнику за аналогічний період.

Перевалка зерна на судна через порти Маріуполя і Бердянська відновлена ​​і здійснюється в штатному режимі.

Про це повідомляє Мінагрополітики України у вівторок, 4 грудня, пише «Слово і Діло».

Порошенко анонсував пакет «азовських санкцій» проти РосіїУкраїна обговорює пакет азовських санкцій проти Росії через агресію в Керченській протоці.

«Наші судна почали проходити в обидві сторони через порти Маріуполя і Бердянська. Порти працюють у штатному режимі, експортні відвантаження відбуваються за планом», - сказав перший заступник міністра економічного розвитку Максим Мартинюк під час чергового засідання Штабу з оперативного вирішення питань логістики в сільському господарстві.

За словами начальника Служби з організації роботи портів ДП ​​Адміністрація морських портів України В'ячеслава Вороного, внутрішні робочі групи, які були створені для взаємодії морських портів і станцій Укрзалізниці, працюють у щоденному графіку і всі необхідні питання вирішуються оперативно. На сьогоднішній день жодному з терміналів не оголошено конвенції, тобто обмежень на прийом вантажів.

«Станом на 4 грудня перевалка вантажів морськими портами вже склала 37,2 млн тонн, що практично дорівнює минулорічному показнику за аналогічний період», - відзначили в Мінагрополітики.

Також наголошується, що морські порти Бердянськ і Маріуполь можуть збільшити перевалку вантажів на 800 тисяч тонн на рік. Для цього проводяться роботи з поглиблення дна.

Раніше стало відомо, що Росія частково розблокувала порти України на Азові. На цей час спостерігається рух суден через Керченську протоку в напрямку до українських портів. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

У Держприкордонслужбі зазначили, що в Керченській протоці знаходяться близько 170 кораблів, які очікують на прохід. При цьому кілька днів тому їх було понад 400.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: