РФ висунула звинувачення затриманим у Керченській протоці українським морякам

Читать на русском
Захопленим у Керченській протоці українським морякам висунули звинувачення в нібито незаконному перетині кордону.

Захопленим у Керченській протоці українським морякам висунули звинувачення в нібито незаконному перетині кордону.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву адвоката моряків Миколи Полозова російським ЗМІ.

Путін відмовився обговорювати питання обміну українських моряківУ РФ триває слідство з приводу інциденту в Керченській протоці і мають бути отримані повні свідчення військовослужбовців ВМС України, підкреслив російський лідер.

Повідомляється, що затриманим у Чорному морі військовим морякам висунули звинувачення в нібито незаконному перетині кордону Російської Федерації.

«Звинувачення їм висунули відразу після арешту. Всі вони звинувачуються за частиною 3 статті 322 КК РФ (незаконне перетинання кордону РФ)», – заявив Полозов.

За його словами, із самого арешту він не зустрічався зі своїм клієнтом, капітаном катера «Бердянськ» Денисом Гриценком.

«Я ще не бачився зі своїм клієнтом і не знаю, чи передавалися документи до Москви й хто займається розслідуванням», – додав він.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко в інтерв'ю France 24 заявив, що весь світ вимагає від Російської Федерації звільнити українських моряків і повернути кораблі. Він також зазначив, що Росія порушила міжнародне право не лише атакою на українських військових, а фактично спробою окупації Азова.

Крім того, в зв'язку з російською агресією Порошенко вважає за необхідне посилення військово-морської присутності союзників у Чорному морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: