Путін відмовився обговорювати питання обміну українських моряків

Читать на русском
У РФ триває слідство з приводу інциденту в Керченській протоці і мають бути отримані повні свідчення військовослужбовців ВМС України, підкреслив російський лідер.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що питання про обмін українських моряків, затриманих під час інциденту в Керченській протоці, поки не стоїть, так як на цей час триває слідство.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба Кремля.

G20: Меркель і Путін обговорили конфлікт на АзовіКанцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін в Буенос-Айресі провели переговори.

«Ні, поки питання про обмін не стоїть, і українська сторона таких питань не піднімала. Зараз про це й говорити-то рано: зараз триває слідство. Нам потрібно підтвердити провокаційний характер дій української влади і зафіксувати це все в юридичних документах», - зазначив російський лідер під час прес-конференції за підсумками саміту G20 у Буенос-Айресі.

Путін підкреслив, що мають бути отримані і оформлені повні свідчення з боку моряків.

Нагадаємо, 25 листопада спецназ РФ захопив три українських кораблі в Керченській протоці. Внаслідок атаки були затримані 24 українських моряки, шестеро з яких отримали поранення. Пізніше всі вони опинилися під арештом за підозрою в незаконному перетині державного кордону Росії.

У РФ звинуватили українську сторону в небезпечних маневрах під час заходження в закриту акваторію територіального моря РФ, назвавши дії України в районі Керченської протоки провокаційними.

У зв'язку з інцидентом Київ і Москва обмінялися нотами протесту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: