У РФ розповіли про стан українських моряків

Читать на русском
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова планує провести переговори з російською стороною про надання можливості відвідати українських моряків.

Члени московської Громадської спостережної комісії відвідали полонених українських моряків, які перебувають в Лефортовському СІЗО.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила, 2 грудня, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова з посиланням на інформацію російського омбудсмена Тетяни Москалькової.

Захоплення РФ моряків у військовий полон: як діяти Україні?МЗС України направило ноту протесту РФ у зв'язку з арештом полонених українських моряків у окупованому Криму.

«Отримала офіційну інформацію від Москалькової. Вона повідомила, що члени московської громадської комісії відвідали 21 українського моряка, які перебувають в Лефортовському СІЗО. З кожним з них розмовляли. За словами Москалькової, умови утримання українських військовополонених «відповідають міжнародним стандартам, скарг та звернень з їхнього боку немає», - повідомила Денисова.

Також правозахисники відвідали трьох українських моряків, які перебувають в медичному підрозділі «Матроської тиші».

«Їхнє лікування триває нормально. Наступного тижня їх відвідає уповноважений з прав людини в Москві, а також Уповноважений Верховної Ради з прав людини в РФ Москалькова», - зазначила український омбудсмен.

Денисова додала, що планує провести переговори з Москальковою про надання можливості відвідати українських моряків.

Нагадаємо, що 25 листопада спецназ РФ захопив три українські кораблі в Керченській протоці. В результаті атаки були затримані 24 українських моряки, троє з яких отримали поранення. Пізніше всі вони виявилися під арештом за підозрою в незаконному перетині державного кордону Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: