Фігурант справи про вимагання хабара їздить на «краденому» авто – НАБУ

Читать на русском
Суд залишив під арештом транспортний засіб одного з фігурантів справи про нібито вимагання хабара податківцем.

Суд залишив під арештом крадений у Латвії автомобіль оперативника Служби безпеки України, який є фігурантом кримінального провадження Національного антикорупційного бюро про можливе вимагання слідчим Державної фіскальної служби хабара.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, посадці Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС під час проведення досудового розслідування кримінального провадження за фактом ухилення ТОВ «Осмій-груп» від сплати податку на додану вартість в сумі 4,6 мільйона гривень вимагали від директора і учасники цієї фірми Антона Кравця хабар за закриття кримінального провадження.

Згідно зі свідченнями директора «Осмій-груп», старший слідчий в особливо важливих справах першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Києві вимагав $50 тисяч. Цей старший слідчий вказував на обізнаність начальника відділу СУ ФР ГУ ДФС в Києві за обставинами обговорення розміру неправомірної вигоди з Кравцем. Також фіскал продемонстрував директору «Осмій-груп» аркуш паперу, на якому містилися рукописні записи з номером телефону, що належить оперативному співробітнику главку по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ. Надалі при зустрічі вказаний СБУшник повідомив Кравцю суму неправомірної вигоди в розмірі $50 тисяч, яку необхідно надати за прийняття старшим слідчим узгодженого з його керівництвом рішення про закриття кримінального провадження, в якому фігурує фірма «Осмій-груп».

У зазначеного оперативника СБУ 1 серпня детективи провели обшук і вилучили низку документів, у тому числі дійсне до 31 грудня 2019 року службове посвідчення, видане начальником департаменту ГУ БКОЗ СБУ оперативному співробітнику і два свідоцтва про реєстрацію Volkswagen Touareg. Цей автомобіль за клопотанням НАБУ і був заарештований. За інформацією детективів, згідно з листом Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції України цей Volkswagen Touareg значиться в міжнародному розшуку за ініціативою правоохоронних органів Латвійської Республіки як викрадений з 15 грудня 2009 року. Сам транспортний засіб 10 вересня детективи виявили на території Ірпінського відділу поліції главку Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе вимагання хабара слідчим ДФС. Також детективи отримали доступ до документів Запорізького алюмінієвого комбінату. Раніше НАБУ скерувало до суду справу про розтрату зерна луцького держпідприємства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: