НАБУ вивчить рух коштів на рахунках матері Бояркіна

Читать на русском
У колишнього виконувача обов'язків керівника Держгеонадр матері детективи Національного бюро проаналізують рахунку.
Миколая Бояркін

Детективи Національного антикорупційного бюро в межах кримінального провадження про можливе незаконне збагачення колишнього тимчасово виконувача обов'язків голови Державної служби геології і надр Миколи Бояркіна вивчать рух коштів на рахунках його матері Ніли.

Відповідний доступ до рахунків матері Бояркіна надав слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи НАБУ розслідують можливе незаконне збагачення Бояркіна. За версією слідства, в 2016 році мати колишнього чиновника Ніла Бояркіна придбала в Києві квартиру на 109 кв. м і машиномісце загальною вартістю 5,5 млн грн. Її син задекларував, що вони з дружиною користуються цією квартирою. Також на неї зареєстрована Toyota Camry 2015 р. в. вартістю 868 тис. грн.

За інформацією ДФС, із 1999 року до 30 червня 2016 року Бояркін та члени його сім'ї отримали сумарно 2,5 млн грн офіційного доходу. А компанія матері екс-чиновника ТОВ «Неонніла» в 2012-2016 роках подавала податкові декларації з нульовими показниками.

Також відомо, що перед купівлею квартири в грудні 2015 року Ніла Бояркіна уклала договір позики 7 млн ​​грн із невідомим. За версією НАБУ, договір підписали, щоб замаскувати походження коштів. Сам позичальник відмовився надавати свідчення детективам. До того ж сама мати Бояркіна сказала, що позичала кошти, перебуваючи в приміщенні банку «Кліринговий дім». Але, за даними з’єднань номерів телефонів матері Бояркіна та позичальника, жоден із них не перебував того дня в районі розташування банківської установи. Ба більше, в грудні 2015 року позичальник взагалі не перебував у Києві. Як вважають детективи, на це вказує той факт, що договір нотаріально не засвідчений, а мати екс-чиновника досі жодних грошей і відсотків за позикою не платила.

Детектив вказав, що в зв'язку з викладеним, з метою виконання завдань кримінального провадження, виявлення та фіксації відомостей про обставини незаконного збагачення, необхідним є встановлення даних про рух коштів на банківських рахунках матері Бояркіна. Розслідуванням встановлено, що вона використовує рахунки в БТБ банку. Детективи просили суд надати доступ до інформації щодо рахунку Ніли Бояркіної, в тому числі до виписки про рух коштів. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, суд скасував перевірку Ніли Бояркіної. Також НАБУ вважає, що Ляшко шляхом здачі в оренду майна приховував ознаки збагачення.

Як відомо, НАБУ завершило розслідування «незаконного збагачення» міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: