Суд пом'якшив запобіжний захід затриманому НАБУ екс-СБУшнику

Читать на русском
Столичний суд переглянув запобіжний захід для колишнього співробітника української спецслужби, затриманого НАБУ.
Київський апеляційний суд

Суд змінив нічний домашній арешт на запобіжний захід у вигляді застави для колишнього оперуповноваженого Вишгородського міжрайонного відділу Головного управління СБУ в Києві та Київській області Ростислава Харченка, затриманого детективами НАБУ за підозрою у вимаганні хабара.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Харченку повідомили про підозру у вимаганні хабара. За версією слідства, екс-СБУшник запропонував ТОВ «Сан Шайн Груп» допомогу в поверненні обладнання, вилученого при спільному обшуку Національної поліції та СБУ в липні 2016 року. Для цього він погодився вплинути на слідчого поліції в кримінальному провадженні Андрія Курача, в межах якого й вилучили обладнання. За це Харченко вимагав від підприємців 50 тисяч доларів за власні «послуги».

Пізніше, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Водночас, НАБУ і САП просили відправити екс-СБУшника під цілодобовий домашній арешт.

Не погоджуючись із таким запобіжним заходом, Харченко подав апеляційну скаргу, в якій він просить скасувати йому домашній арешт і призначити особисте зобов'язання. На думку підозрюваного, суддя при розгляді клопотання не надав належної оцінки тому, що стороною обвинувачення не доведений факт обґрунтованості пред'явленого підозри.

Прокурор САП Анастасія Андронова заперечувала проти задоволення скарги.

Вислухавши обидві сторони, колегія суддів частково задовольнила апеляцію. Так, судді змінили Харченку домашній арешт на запобіжний захід у вигляді застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: