НАБУ розслідує можливе вимагання хабара слідчим ДФС

Читать на русском
В Антикорупційному бюро проводять розслідування за фактом можливого здирництва хабара посадовими особами фіскальної служби.

Детективи НАБУ проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні про можливе вимагання неправомірної вигоди посадовими особами Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби в місті Києві (далі СУ ФР ГУ ДФС).

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, посадові особи СУ ФР ГУ ДФС під час проведення досудового розслідування кримінального провадження за фактом ухилення ТОВ «Осмій-груп» від сплати податку на додану вартість у сумі 4,6 мільйона гривень вимагали від директора й учасника цієї фірми Антона Кравця хабара за закриття кримінального провадження.

Згідно зі свідченнями директора «Осмій-груп», старший слідчий з особливо важливих справ першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФГ ГУ ДФС в Києві вимагав $50 тисяч. Цей старший слідчий вказував на обізнаність начальника відділу СУ ФР ГУ ДФС у Києві з обставинами обговорення розміру неправомірної вигоди з Кравцем. Також працівник фіскальної служби продемонстрував директору «Осмій-груп» аркуш паперу, на якому містилися рукописні записи з номером телефону, який належить оперативному працівнику Главку з боротьби проти корупції та організованою злочинністю Служби безпеки України. Надалі при зустрічі вказаний СБУшник повідомив Кравцю суму неправомірної вигоди в розмірі $50 тисяч, яку необхідно надати за ухвалення старшим слідчим узгодженого з його керівництвом рішення про закриття кримінального провадження, в якому фігурує фірма «Осмій-груп».

Зазначимо, що клопотання в кримінальному провадженню щодо «Осмій-груп» подавав старший слідчий з ОВС першого ВРКП СУ ФГ ГУ ДФС у Києві Андрій Яковлєв.

1 серпня детективи НАБУ обшукали квартиру оперативника СБУ. Під час обшуку були вилучені: два його посвідчення, видані як раднику комітету з боротьби з корупцією, дійсні до 31 грудня 2014 та 2016 років; службове посвідчення, видане Антикорупційним союзом України від 26 травня 2015 року; посвідчення, видане 31 травня 2018 року ГО «Правопорядок»; посвідчення службове, дійсне до 31 грудня 2019 року, видане начальником департаменту ГУ БКОЗ СБУ оперативному працівнику; стартовий пістолет; два свідоцтва про реєстрацію Volkswagen Touareg на вищевказаного старшого слідчого СУ ФГ ГУ ДФС й начальника відділу СУ ФР ГУ ДФС у Києві та інші документи.

Постановою детектива НАБУ вилучені речі визнані речовими доказами. У Бюро просили суд накласти на них арешт. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення народних депутатів Дубневичів.

Раніше Бюро почало розслідувати заволодіння коштами заводу зі складу «Укроборонпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: