НАБУ скерувало до суду справу про розтрату коштів луцького держпідприємства

Читать на русском
Національне бюро направило до суду обвинувальний акт щодо двох колишніх працівників Луцького комбінату.

Національне антикорупційне бюро скерувало до суду обвинувальний акт щодо колишнього директора Луцького комбінату хлібопродуктів №2 Степана Москвича та екс-начальника елеватора підприємства.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«29 листопада обвинувальний акт щодо колишнього голови ДП «Луцький КХП №2» та начальника елеватора цього ж ДП скерований до суду. Обом особам інкримінують скоєння злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)», – підкреслили у відомстві.

За версією слідства, ПАТ «Аграрний фонд» (100% акцій належать державі) в листопаді 2013 року передав збіжжя на відповідальне зберігання до Луцького КХП №2. Його тодішній керівник Москвич без отримання дозволу власника зерна вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. Відвантаження забезпечив на той момент начальник елеватора. У такий спосіб упродовж лютого-червня 2014 року з елеватора Луцького КХП №2 вивезли понад 26 тис. тон збіжжя, яке належало ПАТ «Аграрний фонд», що завдало підприємству збитків на суму понад 56 млн грн.

Нагадаємо, суд обмежив ознайомлення з розслідуванням для підозрюваних у розтраті зерна. Також суд залишив під арештом бізнес Москвича. Раніше суд відправив його під домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: