Арешт французьких вілл Льовочкіна: Рабінович програв апеляцію

Читать на русском
Нардеп Вадим Рабінович програв апеляцію на відмову суду задовольнити його позов до Нацагентства щодо будинків Льовочкіних.
Віла Льовочкіна

Народний депутат Вадим Рабінович програв апеляцію на відмову в задоволенні позову до Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) про визнання незаконним бездіяльності та зобов'язання заарештувати дві вілли у Франції Юлії та Сергія Льовочкіних.

Таке рішення ухвалив Шостий апеляційний адміністративний суд (раніше Київський апеляційний адмінсуд), повідомляє «Слово і Діло».

Вадим РабіновичНародний депутат України

Як відомо, Рабінович подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва до АРМА, в якому просив визнати незаконним бездіяльності АРМА, а також зобов'язати Нацагентство накласти арешт на ці вілли. У позові нардеп послався на два кримінальних провадження, одне з яких розслідується детективами Національного антикорупційного бюро, щодо можливого незаконного збагачення, а друге – про ухилення від сплати податків, яке розслідується МВС.

Детективи вже подали перші клопотання в справі про можливе незаконне збагачення Льовочкіна, а саме щодо договорів про купівлю землі в Обухівському районі Київської області загальною площею понад 11 га. Водночас, як вказує Рабінович, АРМА не вжило жодних заходів щодо арешту домоволодінь, які пізніше можуть бути конфісковані за рішенням суду.

Сергій ЛьовочкінНародний депутат України

Однак суд тоді йому повідомив, що наявність кримінальних проваджень не є підставою для того, щоб Нацагентство вживало заходів щодо виявлення та розшуку активів, на які може бути накладений арешт, або з управління активами, на які накладений арешт. За словами судді, майно арештовується на підставі постанови слідчого судді. Тому, на думку суду, Нацагентство не має повноважень щодо арешту майна.

На вказане рішення Рабінович подав апеляцію, проте колегія суддів йому відмовила. Судді наголосили, що ОАСК дійшов правильних висновків щодо позову.

Як відомо, компанії Glorietta Investments I APS і SCI Villa Saint Michael, кінцевими бенефіціарами яких є сестра Льовочкіна Юлія, володіють віллами на Лазурному та Атлантичному узбережжі Франції. Площі цих вілл складають 1056 і 337 кв. м. Обидва будинки вказані в декларації Льовочкіної, а в документі її брата зазначений лише один – площею 1056 кв. м.

Нагадаємо, справа Льовочкіна поповнилося новими документами. Раніше керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький прокоментував «відкриття справи» проти Льовочкіна. Також детективи НАБУ розслідують кілька проваджень і щодо нардепа Рабіновича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: