Незаконне збагачення Льовочкіна: НАБУ перевіряє купівлю будинку у Франції

Читать на русском
В Антикорупційному бюро України почали перевірку купівлі депутатом від ОБ Сергієм Льовочкіним будинку у Франції.
Сергій Льовочкін

Детективи Національного антикорупційного бюро вважають, що народний депутат від фракції «Опозиційного блоку» Сергій Льовочкін придбав житловий будинок у Франції, в муніципалітеті Сен-Жан-Кап-Ферра за більш ніж 40 мільйонів євро, законність підстав придбання якого не підтверджена доказами.

Про це йдеться в клопотанні детектива Бюро, в якому він просив надати доступ до низки договорів про купівлю землі Льовочкіним у Київській області, пише «Слово і Діло».

У клопотанні зазначено, що нардеп у своїй декларації вказав цей будинок загальною площею майже 1056 кв. м. За інформацією ЗМІ, загальна вартість його склала понад 40 млн євро, що змусило НАБУ поставити під сумнів законність підстав його придбання.

Детектив просив суд надати доступ до низки договорів про купівлю Льовочкіним земельних ділянок в Обухові та Обухівському районі Київської області загальною площею понад 11 га. В НАБУ вважають, що купівля цієї землі й будинку у Франції не відповідають доходам Льовочкіна. Детектив попросив надати доступ до договорів про купівлі землі з метою підтвердження або спростування можливих фактів незаконного збагачення внаслідок придбання у власність вищевказаної нерухомості.

Нагадаємо, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький прокоментував «відкриття справи» проти Льовочкіна.

Раніше стало відомо, що НАБУ перевірить Льовочкіна за фактом незаконного збагачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: