НАБУ зобов'язали розслідувати справу щодо екс-помічника Льовочкіна

Читать на русском
У Національному бюро відкрили справу стосовно депутата Одеської облради за фактом можливої ​​брехні в декларації.
Павло Напрієнко

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро порушити кримінальне провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації депутата Одеської обласної ради Павла Напрієнка, помічника народного депутата Сергія Льовочкіна в 2007-2012 роках.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується, ця ухвала була винесена за результатами розгляду скарги представника громадської організації «Всеукраїнське об'єднання «Автомайдан» на бездіяльність уповноважених осіб НАБУ, яка полягає в невнесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання повідомлення про кримінальне правопорушення. Своєю чергою Національне бюро подало заяву про роз'яснення цього рішення. Суд його задовольнив і повідомив, що відомості необхідно внести до ЄРДР щодо депутата Напрієнка за фактом можливого вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації).

За інформацією журналіста «Слова і Діла», Напрієнко міг не внести до декларації свою дружину, а також майно, яке їй належить.

Нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ розслідувати можливі порушення детектива під час розслідування «газової справи Дубневичів». Також детективи почали розслідувати можливе зловживання Держспоживінспекції під час скасування штрафу для УкрСиббанку. Раніше НАБУ почало розслідувати неповернення 800 мільйонів гривень кредитів Укрексімбанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: