НАБУ перевірить телефонні розмови довіреної особи Рабіновича

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вирішили перевірити дзвінки однієї з довірених осіб нардепа Вадима Рабіновича.
Вадим Рабінович

У рамках кримінального провадження про можливе незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації народним депутатів Вадимом Рабіновичем детективи НАБУ вирішили перевірити дзвінки довіреної особи політика.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні НАБУ зазначалося, що Рабінович у деклараціях за 2015-2016 роки міг не задекларувати право користування й витрати, пов'язані з орендою будинку та земельної ділянки, в якому проживав зі своєю дружиною протягом 2015-2016 років; у декларації за 2017 рік не вказав оренду ще одного будинку; не задекларував витрати по сплачених у Державі Ізраїль страхових внесків до фондів пенсійного страхування; не вніс відомості про свою заборгованість за кредитому перед ізраїльським банком Bank Hapoalim BM the Yarkon і відомості про володіння акціями/корпоративними правами ізраїльської компанії DOR PHOEBUS LTD.

Вадим РабіновичНародний депутат України

Крім того, нардеп не задекларував право власності дружини на земельну ділянку загальною площею 4,7512 га, розташованою в Київській області, Бориспільському районі, Іванківській сільраді.

У Бюро також додали, що Національне агентство з питань запобігання корупції надіслало копії рішень про результати повної перевірки декларації 2015 року Рабіновича та про затвердження обґрунтованого висновку щодо виявлення в ній ознак корупційного або пов'язаного з корупцією правопорушення.

Водночас детектив зазначав, що в період можливого вчинення відповідних кримінальних правопорушень три довірених особи Рабіновича використовували абонентські номери мобільного оператора «Водафон». З метою підтвердження або спростування фактів користування Рабіновичем задекларованими об'єктами, а також встановлення можливих зв'язків із довіреними особами в Бюро просили доступ до документів «Водафон». Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, САП надіслала запит про можливе ізраїльське громадянство Рабіновича.

Раніше НАБУ порушило проти Рабіновича чергову справу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: