Рабінович програв у Франції суд проти Льовочкіних

Читать на русском
Народний депутат Вадим Рабінович програв у Франції суд проти компаній Льовочкіних і втратив на цьому 500 тисяч євро.

Суд великої інстанції Ніцци задовольнив позов компаній Льовочкіних проти нардепа Вадима Рабіновича й постановив стягнути з нього судові та інші витрати на суму понад півмільйона євро.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У рішенні суду зазначено, що Рабінович не мав повноважень діяти від імені держави Україна й отримувати дозвіл на тимчасову судову іпотеку на власність компаній на території Франції. Отже, суд вказав, що Рабінович безпідставно привласнив собі право звертатися до іноземного суду від імені України, й скасував дозволи на тимчасову реєстрацію судової іпотеки.

За рішенням суду, Рабінович як сторона, що програла, зобов'язаний сплатити народному депутату Юлії Льовочкіній і двом компаніям 9 тис. євро – по 3 тис. євро кожній. Крім того, Рабінович втратить близько 400 тис. євро, уже виплачених ним за реєстрацію безпідставної судової іпотеки, й додатково сплатить усі витрати зі зняття цієї іпотеки.

Адвокат Ден Шефет, який представляв інтереси Льовочкіної та її компаній, заявив агентству: _«Ми вимагатимемо від Рабіновича у французькому суді компенсації завданої шкоди діловій репутації наших клієнтів і завданих збитків. Я допускаю подальше переслідування Рабіновича за зловмисне використання французького правосуддя».

За словами адвоката, скасування дозволу на тимчасову реєстрацію судової іпотеки є дуже дорогим у Франції, й суд поклав ці витрати на Рабіновича. «З урахуванням того, що він уже втратив близько 400 тисяч євро сплаченого ним мита за реєстрацію цієї безпідставної судової іпотеки, загальні втрати пана Рабіновича в результаті цього судового процесу перевищать 500 тисяч євро», – сказав Шефет.

У лютому 2018 року Рабінович заявив, що рішенням суду Ніцци (Франція) заарештована нерухомість народного депутата Сергія Льовочкіна. За словами Рабіновича, він заплатив за реєстрацію тимчасової судової іпотеки у Франції 400 тисяч євро власних коштів.

Згідно з декларацією Рабіновича за 2017 рік, його дохід становив 213 тис. грн.

Нагадаємо, антикорупційні правоохоронні органи перевіряють можливу наявність ізраїльського громадянства в українського нардепа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: