Марчук відреагував на проведення «виборів» на Донбасі

Читать на русском
Марчук прогнозує, що до самої дати виборів буде озвучена низка заяв із боку перш за все Німеччини та Франції, в тому числі одна єдина, консолідована.

Так звані вибори, які бойовики «ДНР» і «ЛНР» мають намір провести в неділю, 11 листопада, на Донбасі, означають червоне світло всьому переговорному процесу щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це заявив журналістам представник України в підгрупі з безпеки ТКГ у Мінську Євген Марчук, передає «Слово і Діло».

Чи зможуть скасувати «вибори» в ОРДЛО та чим допоможе Радбез ООН?Радбез ООН проводить відкрите засідання ООН щодо Донбасу з приводу виборів у ОРДЛО та ескалації в Азовському морі.

Марчук прогнозує, що до самої дати «виборів», 11 листопада, буде озвучена низка заяв із боку перш за все Німеччини та Франції, в тому числі одна єдина, консолідована.

«І я знаю, що мають бути нібито телефонні розмови з Володимиром Путіним. Але Росія однозначно заявляє, що «це не ми проводимо, підтримуємо», – додав Марчук.

«Тоді постане дуже важливе запитання, як далі йти у вирішенні цієї проблеми. Сьогодні однозначної відповіді на це запитання немає. Тут потрібна велика далекоглядність, в тому числі й України. Але те, що це великий знак питання й червоне світло переговорному процесу, однозначно», – сказав парламентар.

Він також поінформував, що наступне засідання ТКГ у Мінську заплановане на 20 листопада.

Нагадаємо, бойовики призначили в окупованих районах Донецької та Луганської областей «вибори» на неділю, 11 листопада.

Раніше повідомлялося, що США закликали жителів Донбасу бойкотувати «вибори» в ОРДЛО.

Відзначимо також, Франція виступила проти «виборів» у ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: