Росія в Мінську офіційно заявила про визнання виборів на Донбасі – Геращенко

Читать на русском
Російська делегація на переговорах Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську офіційно заявила про визнання виборів на окупованому Донбасі.

Російська делегація на переговорах Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську офіційно заявила про визнання виборів на окупованому Донбасі.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної ради Ірина Геращенко в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Вибори» в ОРДЛО: що має на меті ПутінВибори на Донбасі можуть спровокувати збройну агресію на Донбасі, вважає Єльченко. Про ситуацію поговорили з експертами.

«На всіх групах українська сторона порушила питання скасування псевдовиборів, організованих Кремлем на окупованому Донбасі, їхнє невизнання. РФ сьогодні офіційно заявила, що визнає результати організованих нею ж «виборів» московських маріонеткових режимів», - заявила Геращенко.

Вона додала, що визнанням виборів Росія «дала мандат своїм маріонеткам на дестабілізацію в сфері безпеки і політичну дестабілізацію».

«РФ, яка дала старт псевдовиборам в окупованому Донецьку і Луганську, «виборів», які суперечать букві і духу мінських угод, сьогодні видала цією заявою мандат на війну, яку вона давно оголосила Україні. Дії РФ і їх маріонеток ведуть до зриву політико-дипломатичних переговорів в Мінську і дестабілізації ситуації на фронті. Це повтор сценарію 2014 року, коли псевдовибори, організовані Кремлем, привели до зриву мінських переговорів, невиконання мінських угод і серйозної дестабілізації на Донбасі, тисячам жертв серед військових і цивільних. Ці псевдовибори вже засудили ЄС, США, країни G7, більшість країн, що входять до Радбезу ООН. Їх не визнає світ, крім країни-організатора - РФ», - заявила Геращенко.

Раніше в «ДНР» заявили про спостерігачів з 14 країн на майбутніх «виборах».

Також нагадаємо, Франція виступила проти «виборів» в ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: