Кораблі та катери прикордонників приведені в повну бойову готовність

Читать на русском
Зокрема, з 1 грудня прикордонників ввели до штату управління Морської охорони, а раніше морські прикордонні загони входили до складу сухопутних регіональних управлінь.

Всі катери і кораблі українських прикордонників приведені в повну бойову готовність.

Про це сказав голова Держприкордонслужби Петро Цигикал, передає «Слово і Діло» з посиланням на ДПСУ.

Деескалація на Азові: чим допоможуть США та яку умову може висунути ПутінДля гарантування безпеки судноплавства України необхідні елементи міжнародної присутності та міжнародного моніторингу в Чорному й Азовському морях і Керченській протоці, заявили в МЗС.

За його словами, робота прикордонників була посилена після атаки Росії в Керченській протоці. Зокрема, з 1 грудня прикордонників ввели до штату управління Морської охорони, а раніше морські прикордонні загони входили до складу сухопутних регіональних управлінь.

«Щоб об'єднати зусилля, ми створили морське регіональне управління. Всі кораблі та катери Держприкордонслужби приведені в повну бойову готовність. Практично весь плавсклад перебуває сьогодні в морі», – зазначив очільник прикордонного відомства.

Він додав, що українські прикордонники супроводжують судна в акваторії Азовського моря. Також вони попереджають рибалок і капітанів інших судів, які проходять Керченську протоку, про те, що Росія може застосувати щодо них певні режимні заходи.

Раніше стало відомо, скількох громадян РФ не пустили прикордонники після запровадження воєнного стану.

Також нагадаємо, прикордонники роз'яснили нові правила в'їзду росіян в Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: