Стало відомо, скількох громадян РФ не пустили прикордонники після запровадження воєнного стану

Читать на русском
Прикордонники, до зони відповідальності яких належать Харківська, Сумська та Луганська області, починаючи з 27 листопада не пустили на територію України 218 громадян Російської Федерації.

Прикордонники Східного регіонального управління, до зони відповідальності яких належать Харківська, Сумська та Луганська області, починаючи з 27 листопада не пустили на територію України 218 громадян Російської Федерації.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив начальник управління Андрій Ігнатьєв.

Чи є загроза вторгнення РФ та як вплине воєнний стан?Президент України Петро Порошенко заявив про те, що отримав розвідувальні дані щодо серйозної загрози атаки РФ на Україну на суходолі.

«Перетнули державний кордон 6213 громадян Росії. Було не пропущено 218», – сказав Ігнатьєв на брифінгу в понеділок, 3 грудня.

Він повідомив також, що наразі на пункті пропуску «Гоптівка» (Харківська обл.) спостерігається уповільнений рух вантажних транспортних засобів на виїзд з України.

«У пункті пропуску «Гоптівка» перебувають близько 60 вантажних автомобілів, які російська сторона повільно пропускає», – розповів Ігнатьєв.

Нагадаємо, закон про воєнний стан набув чинності 28 листопада. Він затверджує президентський указ про запровадження воєнного стану на 30 діб у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Також повідомлялося, що в Україні посилені повноваження Служби безпеки України, ЗСУ, підрозділи ООС, Держприкордонслужба приведені в повну боєготовність. Раніше Петро Порошенко заявив, що оборонно-промисловий комплекс України переведений на особливий режим роботи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: