Прикордонники пояснили нові правила в'їзду росіян в Україну

Читать на русском
Прикордонники проводитимуть посилене інтерв'ювання чоловіків-громадян РФ віком 16-60 років і перевірятимуть отриману від них інформацію.

Співробітники прикордонної служби вирішуватимуть, чи пропускатимуть росіян чоловічої статі й призовного віку в Україну, безпосередньо на пункті пропуску, після співбесіди.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 30 листопада, повідомив прес-секретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в коментарі «112 Україна».

Москва не відповідатиме на заборону в'їзду росіян в УкраїнуМосква не буде відповідати дзеркально на заборону на в'їзд в Україну для російських чоловіків. Дзеркальні обмежувальні заходи можуть привести до божевілля, вважають у МЗС РФ.

За його словами, прикордонники будуть проводити «посилене інтерв'ювання» чоловіків-іноземців, зокрема росіян.

Демченко уточнив, що прикордонники тісно співпрацюють з усіма правоохоронними органами й через усі наявні бази даних перевіряють таких людей.

«У разі правових підстав, а також непідтвердження мети поїздки іноземця в Україну, таким особам відмовляється у праві в'їзду в Україну», – сказав Демченко.

Винятком стануть особи, які мають дипломатичний статус в Україні або які є обслуговуючим персоналом транспортних засобів.

Також виняток робитимуть для тих, хто має документи, що підтверджують постійне або тимчасове проживання на території України і тих, хто їде з поїздками гуманітарного характеру (смерть або хвороба близьких родичів).

«У кожному окремому випадку може прийматися окреме виняткове рішення», – заявив він.

На запитання, чи зможуть потрапити в Україну бізнесмени, які мають комерційну мету або їдуть на економічну конференцію й підтвердять мету поїздки документом, Демченко відповів: «Це відбуватиметься (рішення ухвалюватиметься – ред.) в момент перетину кордону та здійснення заходів прикордонного контролю, під час якого він має довести мету й призначення своєї поїздки в Україну».

Нагадаємо, на час воєнного стану Україна не буде пропускати на свою територію росіян чоловічої статі віком від 16 до 60 років.

Як повідомлялося, 29 листопада прикордонники не пустили в Україну понад 30 громадян Російської Федерації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: