Помпео назвав умови зустрічі Трампа з Путіним

Читать на русском
Американський лідер хотів би провести переговори з колегою з РФ, але для цього необхідно вирішити питання із затриманими українськими моряками і суднами.

Держсекретар США Майк Помпео заявив в інтерв'ю CNN, що Дональд Трамп проведе переговори зі своїм російським колегою Володимиром Путіним тільки після того, як Москва звільнить українських моряків і поверне затримані військові кораблі.

Як пише «Слово і Діло», текст бесіди глави Держдепу був опублікований у суботу, 1 грудня, на сайті відомства.

Трамп скасував зустріч із Путіним. Чому та чи є це сигналом про ізоляцію РФ?Президент США Дональд Трамп повідомив, що скасовує зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним на саміті G20 в Аргентині через інцидент у Керченській протоці.

Помпео підтвердив, що зустріч Путіна і Трампа на саміті G20 була скасована через конфлікт у Керченській протоці.

«Трамп скасував її тому, що поведінка росіян була обурливою і такою, що суперечить міжнародному праву. Затримання українців, яких вони захопили в протоці, - це необхідно змінити. Президент хотів направити чітке, недвозначне повідомлення про те, що ми вважаємо неприйнятною таку поведінку, і тому він скасував зустріч», - вказав Держсекретар США.

Глава Держдепу підкреслив, що Сполучені Штати хочуть повернення українських моряків і суден додому і це є ключовою умовою зустрічі Трампа з Путіним.

«Ми шкодуємо про це скасування переговорів, але виною цьому поведінка росіян у Керченській протоці», - підкреслив Помпео.

Пізніше прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив журналістам, що не можна висувати будь-які умови для зустрічі лідерів РФ і США.

«Це не умова. Тут не можна обумовлювати зустріч. Ця зустріч потрібна в рівній мірі і нам, і американцям», - сказав Пєсков.

Нагадаємо, перед початком саміту G20 Трамп скасував зустріч з Путіним через конфлікт у Керченській протоці.

У Держдепі на це заявили, що своїм рішенням влада США надсилає Росії чіткий сигнал про неприпустимість подібних дій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: