З'ясувалося, чому зустріч Трампа і Путіна на саміті G20 була скасована

Читать на русском
Трамп заявив, що скасовує заплановану зустріч із російським лідером В.Путіним на полях G20 в Аргентині через інцидент у Керченській протоці.
Фото - BBC.

Розслідування про можливе втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року під керівництвом спецпрокурора Роберта Мюллера, ймовірно, негативно впливає на зв'язки Москви та Вашингтона, заявляє в четвер Білий дім.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ВВС.

У Кремлі відреагували на скасування зустрічі Трампа і ПутінаЗа словами представника Кремля, якщо Трамп дійсно скасував зустріч із Путіним, то у президента РФ буде «пара додаткових годин у програмі для корисних зустрічей на полях саміту».

«Пов'язане з Росією «полювання на відьом», яке, сподіватимемося, завершується, відбувається досить непогано. На жаль, це, можливо, підриває наші відносини з Росією», - йдеться в заяві, поширеній через акредитовані при Білому домі американські ЗМІ.

Водночас у ній наголошується, що зустріч між президентом США Дональдом Трампом і президентом РФ Володимиром Путіним на саміті G20 було скасовано не через «російську справу», а через інцидент у Керченській протоці. Однак представник Білого дому Сара Сандерс зазначила, що у Вашингтоні висловлюють сподівання на якнайшвидше вирішення цієї проблеми.

«Причина скасування зустрічі - це Україна. Сподіваємося, це незабаром вирішиться, і тоді зможе розпочатися продуктивний діалог (між США і РФ - ред)», - заявила Сандерс.

У США триває розслідування можливих зв'язків між представниками передвиборчого штабу Трампа і Москвою.

У четвер Трамп заявив, що скасовує заплановану зустріч із російським лідером В.Путіним на полях G20 в Аргентині через інцидент у Керченській протоці.

Раніше «Слово і Діло» писало, що не варто говорити про ізоляцію РФ. Трамп просто розумів, що ця зустріч усе одно нічим не закінчиться.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: