Суд тимчасово заборонив АРМА передавати в управління аеропорт «Одеса»

Читать на русском
Для забезпечення позову власники Одеського аеропорту подали клопотання, в якому просять тимчасово заборонити АРМА розпоряджатися активами.

Для забезпечення адміністративного позову про визнання протиправними дії та рішення Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) щодо арештованого майна ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» суд тимчасово заборонив Агентству передавати в управління або на реалізацію активи аеропорту.

Таке рішення ухвалив Окружний адміністративний суд міста Києва за результатами розгляду клопотання про забезпечення позову власниками майна, повідомляє «Слово і Діло».

Так, у клопотанні представники ТОВ «Міжнародний аеропорт Одеса» і ТОВ «Одеса аеропорт девелопмент» просили ОАСК заборонити АРМА до проведення оцінки майна здійснювати будь-які дії та ухвалювати рішення щодо нерухомого майна й корпоративних прав ТОВ «Одеса аеропорт девелопмент». Також позивачі просили суд заборонити Нацагентству чинити дії з управління майном, реєстрації управління майном, вживати заходів із відбору потенційного управителя щодо майна та інші дії.

Представник АРМА заперечував проти задоволення клопотання. Відповідач підтвердив обставину відсутності оцінки майна аеропорту «Одеса» на дату слухання клопотань, однак зазначив, що Нацагентством не виконуються дії з реалізації або управління майном, про заборону яких просять позивачі.

Представник САП проти задоволення клопотань також заперечував, враховуючи непідсудність, на його думку, цієї справи адміністративному суду.

Вислухавши сторони, суддя ОАСК Сергія Каракашьян частково задовольнив позов і заборонив АРМА до оцінки майна аеропорту «Одеса» передавати в управління або на реалізацію заарештовані активи. У задоволенні решти вимог він відмовив.

Своєю чергою, згідно з даними сайту «Судова влада», представники Нацагентства та САП 30 серпня подали апеляцію на це рішення.

Нагадаємо, НАБУ порушило справу щодо посадовців ОАСК за фактом можливого одержання неправомірної вигоди за вчинення незаконних дій щодо зняття арешту з майна одеського аеропорту.

Як відомо, суд наклав арешт та передав в управління майно аеропорту «Одеса» за клопотанням детективів НАБУ та прокурорів САП.

Нещодавно власники цього аеропорту знову намагалися повернути під контроль свої активи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: