Предстоятель Лаври прокоментував обшуки СБУ

Читать на русском
Предстоятель Свято-Успенської Києво-Печерської лаври Павло називає політичним тиском обшуки, які Служба безпеки провела в п’ятницю на території лаври.

Предстоятель Свято-Успенської Києво-Печерської лаври Павло називає політичним тиском обшуки, які Служба безпеки провела у п’ятницю на території Лаври.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на брифінгу 30 листопада.

Значення слова «томос» невідоме більшості українців – опитуванняБільшість громадян України, які брали участь в опитуванні, або не знають, що таке томос, або вагаються з відповіддю.

Предстоятель заявив, що СБУ проводила обшуки в будинку, який за ним дійсно закріплений, водночас стверджує, що не заходив до нього з 2013 року.

За його словами, в 2014 році цей будинок «був розграбований».

«Винесено було 5 ікон, забрали, вибачте, ящик горілки, яка там була. Я звертався до міліції, до прокурора, щоб ікони повернути, але ніхто на це не звернув увагу», – каже Павло.

«Сьогодні діється на мене тиск з усіх сторін, але хочу вас запевнити, що я в святій соборній апостольській канонічній церкві. Іншої церкви я не визнаю. Хіба президент очолить в майбутньому цю церкву ... Вибачте», – зазначив священик.

Павло говорить, що обшуки проводилися в комплексі підсобного господарства, зареєстрованому на Києво-Печерську лавру, чим висловив здивування.

«Чому йти в господарство? Може, корови – терористки, чи вівці? Що шукати там? Я не проти, хай шукають. Можливо комусь навесні потрібно гною, то будете знати, де взяти для своєї грядки», – сказав священик.

Він також стверджує, що не ображав Філарета, а лише цитував святе письмо, про те, хто благословляє на війну, є сином диявола.

«Мені приписали й те, що я погано ставлюся до патріарха Варфоломія. Це неправда. Я його поважаю», – сказав Павло.

Раніше в п’ятницю повідомлялося, що Служба безпеки України проводить слідчі дії за місцем проживання предстоятеля Свято-Успенської Києво-Печерської лаври Павла.

Зазначалося, що слідчі дії проводяться в межах кримінального провадження за частиною 2 статті 161 ККУ (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, розпалювання міжконфесійної ворожнечі).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: