Суд продовжив обов'язки сину екс-гендиректора «Енергоатому»

Читать на русском
Синові колишнього керівника Южно-Української атомної електростанції продовжив дію процесуальних обов'язків.
Артем Кім

Суд продовжив дію обов'язку сина колишнього генерального директора Южно-Української АЕС, екс-виконувача обов'язків керівника НАЕК «Енергоатом» Віссаріона Кіма Артема здати закордонні паспорти до 13 січня.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ганна Сергієнко, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергія Підгорець просив суд продовжити Кіму обов'язки прибувати на першу вимогу й здати закордонний паспорт. За його словами, дія обов'язків спливає, проте наразі стороні захисту відкриті матеріали кримінального провадження в порядку ст. 290 КПК України й триває ознайомлення з ними підозрюваних та їхніх захисників. Також прокурор додав, що після ознайомлення зі справою необхідно буде скласти обвинувальний акт і реєстр матеріалів досудового розслідування, що з урахуванням обсягу матеріалів потребає значного часу.

Підозрюваний Кім і його захисник проти задоволення клопотання заперечували. На їхню думку, висунута правоохоронцями підозра необґрунтована, а зазначені прокурором ризики не доведені. Також захист вказував, що обов'язок здачі закордонних паспортів перешкоджає підозрюваному як у веденні підприємницької діяльності, так і в особистому житті, оскільки його мати проживає в Чорногорії.

Вислухавши обидві сторони, суддя Сергієнко частково задовольнила клопотання. Так, вона продовжила дію лише одного обов'язку – здачі закордонних паспортів.

Нагадаємо, один із підозрюваних у справі Южно-Української АЕС ознайомився з матеріалами. Раніше САП програла касацію на скасування вироку в справі ЮУАЕС. Також суд поновив запобіжний захід синові екс-президента «Енергоатому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: