Ключовий підозрюваний у справі Южно-Української АЕС не отримав браслет

Читать на русском
Один із ключових підозрюваних у справі розкрадань на тендерах Южно-Української АЕС залишився без електронного засобу контролю.
Олександр Кім

Підозрюваному в причетності до розкрадань коштів на тендерах Южно-Української атомної електростанції із закупівлі загальноблочних щитів сину колишнього виконувача обов'язків президента «Енергоатому» Артему Кіму не вистачило електронного браслету, оскільки вільних немає в наявності.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, якою продовжили запобіжний захід, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків, покладених судом на Кіма, в тому числі носіння електронного браслета та здачі закордонних паспортів, оскільки досудове розслідування вже завершене, але обвинувальний акт не складений і не переданий до суду через тривале ознайомлення сторони захисту з матеріалами справи.

Адвокат і підозрюваний виступали проти задоволення клопотання й вказували, що ризики зменшилися й Кім виконує всі обов'язки. Однак слідчий суддя вирішив, що це не є підставою для скасування запобіжного заходу.

Водночас суд встановив, що САП просить продовжити дію обов'язку у вигляді носіння браслета, який на підозрюваного так і не наділи через відсутність вільних у наявності. Тому суд продовжив дію всіх обов'язків, окрім браслета.

Нагадаємо, суд відпустив Кіма під особисте зобов'язання.

Раніше його батькові, екс-президенту «Енергоатому» Віссаріону Кіму залишили лише два обов'язки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: