Порошенко домовився з Ердоганом про обговорення українського питання на саміті G20

Читать на русском
Петро Порошенко і президент Туреччиниобговорили акт агресії Росії проти України в акваторії Керченської протоки та домовилися про українське питання на саміті G20.

Президент України Петро Порошенко та президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у телефонній розмові обговорили акт агресії Росії проти України в акваторії Керченської протоки та домовилися про те, що президент Туреччини порушить українське питання на саміті G20 у Буенос-Айресі (Аргентина).

Як пише «Слово і Діло», повідомляє прес-служба глави української держави.

Агресія РФ в Азовському морі: Трамп придумав відповідь РосіїПісля агресивних бойових дій Росії в Азовському морі американський президент пригрозив скасувати зустріч з Путіним.

«Співрозмовники домовилися, що президент Туреччини порушить українське питання в Буенос-Айресі на саміті G20», – повідомляє прес-служба.

Порошенко поінформував Ердогана про акт агресії Росії проти України в акваторії Керченської протоки та дії України у відповідь, зокрема про запровадження режиму воєнного стану. Він також закликав президента Туреччини посилити тиск на Росію для звільнення українських моряків і кораблів.

Своєю чергою Ердоган засудив ескалацію та агресивні дії РФ проти України.

Саміт G20 відбудеться в Буенос-Айресі з 30 листопада до 1 грудня.

Як відомо, президент Петро Порошенко підписав закон про запровадження в Україні воєнного стану.

У тексті указу, який затверджується законом, йдеться: «Запровадити в Україні воєнний стан із 14 години 00 хвилин 26 листопада 2018 року терміном на 30 діб – до 14 години 00 хвилин 26 грудня 2018 року»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: